Anouk Dahrs

Hoe het begon

Anouk Dahrs, geboren op 6 mei 1990, al vanaf jong af aan gek op dieren en dan voornamelijk paarden. Dat haar ouders niks met paard hadden maakte haar niet minder paardengek. Ze wist al vroeg dat ze van haar hobby haar werk wilde maken en werkte al 15 jarige meisje al als stalhulp op een professionele dressuurstal om ervaring op te doen. Na het VMBO begon Anouk aan de MBO opleiding Paardensport en Management.

De komst van Vitesse

Haar doortastendheid zorgde ervoor dat ze op 17 jarige leeftijd na lang zeuren en vele verzorgpaarden haar eigen paard kreeg: Vitesse, een 5 jarige bruine KWPN merrie. Voordat Vitesse in Anouk haar leven kwam was Anouk al geïnteresseerd geraakt in Parelli Natural Horsemanship.  Ze was dan ook vastberaden dat ze met Vitesse de Parelli methode wilde volgen.

Parelli Natural Horsemanship

Naast de MBO opleiding bestudeerde Anouk thuis de thuisstudiepakketten van Parelli Natural Horsemanship. In 2008 ging Anouk samen met Vitesse op buitenland stage vanuit de paardenhouderij opleiding naar het landgoed van Parelli instructeur Marie-Claire du Sellier. Hier behaalde zij samen hun level 2.

 

Topper verkiezing

Tijdens de paardenhouderij opleiding bewonderde haar mentor Petro Trommelen haar doorzettingsvermogen voor de Parelli methode en nomineerde haar als ‘topper van het Prinsentuin College 2010’. Anouk won van alle afdelingen binnen het ROC en won hiermee een studiebeurs om de Parelli Fast Track cursus in Colorado (USA) te doen.

20100923-_RDC0461

HBO Opleiding

Na de MBO opleiding Paardensport en Management heeft Anouk de deeltijd HBO opleiding Commerciële Economie Sportmarketing gevolgd om meer kennis en ervaring op te doen voor het runnen van een eigen bedrijf.

Parelli Licensed Professional

Anouk behaalde in 2011 de Parelli Fast Track cursus (toelatingscursus voor instructeur schap) en kreeg vanuit het Parelli Education Institute een studiebeurs om de 1* instructeurscursus te doen. Voor deze cursus slaagde ze in april 2012 en sindsdien is Anouk dan ook officieel Parelli instructeur. Op 3 december 2015 kreeg Anouk bericht vanuit United States dat ze haar 2e ster heeft behaald op basis van haar kwaliteiten en bijscholing. Sindsdien geeft Anouk dus les als 2-star Parelli Professional.

IMG_5279 

Dressuursport

Naast haar interesse naar gedrag van paarden heeft Anouk zich ook altijd geïnteresseerd voor de fysieke ontwikkeling van het paard. Hierdoor was na het behalen van het level 4 bij Parelli een logisch stap voor haar om zich door te ontwikkelen binnen de dressuur. Ze lest hiervoor op regelmatige basis bij Inge vd Schaft en Gerrit – Claes Bierenbroodspot. Inmiddels brengt ze Seattle Grace uit op L2 niveau in de sport.

Brede kennis binnen de hippische sport

Door de MBO paardensport en Management, HBO opleiding Sportmarketing en het Parelli instructeur schap  heeft Anouk een brede kennis en een hoop ervaring binnen de gehele hippische sector.